Hoofd zorgboerderij de neeth

 

Christel

Esther

 

Wij zijn Christel & Esther en runnen samen de zorgboerderij. Ondertussen al 13 jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen en in mei 2016 onstond het idee om samen een zorgboerderij op te zetten. Doordat wij samen de zorgboerderij runnen, bieden wij deelnemers een vast team met professionele en ervaren begeleiding. Wij volgen jaarlijks trainingen en cursussen op ons vakgebied om op deze manier te zorgen voor de allerbeste zorg voor onze deelnemers

                 

         

             Christel Frenken-Sonderlo                                                                                                              Esther Dietz-Navis

                            Zorgboerin                                                                                                                                 Trajectbegeleider

 

 

 

Zorgboerderij De Neeth is een agrarisch familiebedrijf. Sinds Januari 2017 is De Neeth officieel een zorgboerderij en mogen wij zorg leveren aan de acht Achterhoekse gemeentes. De boerderij is een veilige en vertrouwde omgeving voor deelnemers en bied de rust en ruimte van het platteland. Op onze zorgboerderij bieden wij, zowel individuele als groepsbegeleiding, aan kinderen, jongeren (ontheven uit de leerplicht) en volwassenen met autisme, adhd of met een psychische of sociale hulpvraag . Een hulpvraag kan er op verschillende gebieden zijn, samen met de deelnemer en zijn of haar begeleider kijken we naar wat passend  is. Wij vinden het belangrijk dat de deelnemer op nummer één staat. Eerst alle aandacht voor de deelnemer daarna komen de andere zaken. Wat betreft het werken staat voor op dat er vooral gekeken wordt naar mogelijkheden en niet zozeer naar beperkingen . We vinden het belangrijk dat mensen kunnen doorstromen zodat zij hun eigen passende plek in de maatschappij kunnen (terug) vinden.

 

 

Op de boerderij zijn verschillende dieren te vinden waaronder de koeien, kippen, konijnen, schapen, paarden, pony’s, shetlanders en twee honden. Naast de verzorging van de dieren doen wij ook nog veel andere werkzaamheden zoals het werken in de moestuin, koken, bakken en bieden wij regelmatig workshops aan.

 

 

IMG 4743

 

Dit jaar hebben wij de volgende workshops gevolgd;

Het kippencollege, waarin we meer te weten zijn gekomen over de soorten kippen, hoe verzorg en behandel je een kip maar ook het gedrag van kippen en hoe je nou eigenlijk kunt zien dat een kip ziek is.

Ceasartherapie, tijdens deze workshop zijn we ons bewust geworden van onze houding in het dagelijks leven en met welke houding of handeling we beter de boerderijwerkzaamheden uit kunnen voeren.

Moestuin workshop, tijdens deze workshop hebben we geleerd welke groentesoorten niet en wel naast en elkaar kunnen staan en hoe we tomatenplanten kunnen kweken.

 

 

 

 

 

Kwaliteit

Kwaliteit van zorg vinden wij erg belangrijk. Zorgboerderij De Neeth heeft sinds 2017 het HKZ kwaliteitskeurmerk voor kleine organisatiesDaarnaast zijn wijofficieel aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie landbouw en zorg. Door dit lidmaatschap kunnen we gaan werken aan het kwaliteitskeurmerk "kwaliteit laat je zien". Op 27-9-17 hebben we de eerste stap naar certificering afgerond. In september 2018 zal een audit plaats vinden om het keurmerk te verkrijgen. Nu we lid zijn van de federatie kunt u ons ook  vinden op http://www.zorgboeren.nl/de-neeth. Als zorgboerderij zijn wij aangesloten bij de Vereniging Zorgboeren Oost-Gelderland om onder andere kennis te kunnen uitwisselen met mede zorgboeren.

 

 

Werkzaamheden

IMG 1325

Op onze zorgboerderij zijn er veel verschillende werkzaamheden te doen. Een greep uit onze activiteiten: 

  • -          Voeren en verzorgen van koeien en kalveren
  • -          Voeren en verzorgen van kippen, schapen, konijnen
  • -          Onderhouden bijenvolk
  • -          Paarden verzorging
  • -          Workshops
  • -          Onderhoud en verwerking  van de moestuin
  • -         Creatief 
  • -          Bakken en koken

Zorg

De Neeth biedt professionele begeleiding aan;

-  Mensen met een psychische hulpvraag; mensen die door (tijdelijke) psychische problematiek ondersteuning
   nodig hebben bij het functioneren in de maatschappij 

-  Mensen met autisme(ASS); jongeren en volwassenen met een stoornis uit het autistisch spectrum of 

   aanverwante stoornissen, al dan niet gepaard met andere beperkingen

-  Mensen met sociale hulpvraag/activering; mensen wie vereenzamen of in een isolement dreigen
   te raken en structuur nodig hebben


Zou u graag op de boerderij willen komen maar heeft u een andere hulpvraag/beperking? Neem dan contact met ons op en samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Niet voor alle cliënten is De Neeth een geschikte plek, behoeft u lichamelijke verzorging, bent u slecht ter been of  behoort u tot de doelgroep zedendelinquenten dan verwijzen wij graag door naar andere zorgaanbieders.  

FinancieringAshampoo Snap 2016.10.02 10h00m22s 016

De deelname op onze zorgboerderij kan op meerdere manieren bekostigd worden namelijk;
     Via de gemeente Zorg in Natura 
     Door middel van PGB 
     Door middel van eigen middelen

Stage

Volg jij een HSAO opleiding en ben je op zoek naar een uitdagende stage plaats met ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid? Wij hebben nog stage plaatsen voor komend schooljaar 2018-2019. 

 

Vacatures

Vrijwilligers zijn altijd welkom! U mag ons bellen of een mailtje sturen.


Contact

Wilt u meer informatie, aanmelden of een keer een kijkje komen nemen?

Neem dan contact met ons op.

Adres:  Neethweg 6, 7122 RB Aalten

Christel Frenken, 0543-451966 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Esther Dietz-Navis is SKJ geregistreerd. In 2017 hebben wij het HKZ keurmerk voor kleine organisaties behaald.

 

SKJHKZ

  

Esther Dietz-Navis (1990) SPH opleiding afgerond in 2013.  

Christel Frenken-Sonderlo (1972), Facilitaire Dienstverlening, Communicatie en jarenlange ervaring door het werken met jongeren met een zogenaamd rugzak. Ashampoo Snap 2016.10.13 08h25m45s 016

IMG 2624IMG 2671IMG 2615

iemker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

veel te doen Ι veel te zien Ι veel te beleven


 

 info@deneeth.nl
Neethweg 6, Aalten
 Facebook de Saffier  Volg ons op facebook